Enigmă pe un vas din Argentina: marinari cu coronavirus după 35 de zile pe mare

Enigmă pe un vas din Argentina: 57 de marinari infectați cu noul coronavirus după 37 de zile pe mare, deși toți membrii au fost testați negativ la plecare, potrivit Agerpres care citează AFP. 

Vasul de pescuit Etchizen Maru a revenit în port după ce unii dintre pasagerii săi au prezentat simptome tipice de COVID-19, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii al provinciei argentiniene Tierra del Fuego (Țara de Foc). 57 de marinari, din totalul de 61 de membri ai echipajului, au fost diagnosticaţi pozitiv la coronavirus după ce au fost supuşi unui nou test.

Membrii echipajului au efectuat, conform spuselor ministerului, o carantină obligatorie de 14 zile într-un hotel din Ushuaia, Țara de Foc, Argentina, urmat de testări care au avut rezultate negative în cazul tuturor celor 61 de marinari.

Doi marinari au fost chiar internaţi în spital, în timp ce restul au putut rămâne la bord, plasați în izolare. Vasul este actualmente ancorat în portul Ushuaia.

Alejandra Alfaro, director al serviciilor de sănătate din Tierra del Fuego, a anunțat că o echipă a fost trimisă în zonă pentru a studia „cronologia simptomelor în rândul echipajului pentru a stabili cronologia contaminărilor”.

Șeful serviciului de boli infecţioase de la Spitalul regional Ushuaia, Leandro Ballatore, a declarat că este vorba despre un „caz care scapă oricăror descrieri din publicaţiile de specialitate, pentru că o perioadă de incubaţie atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri”.

Argentina a depăşit duminică pragul de 100.000 de cazuri, iar numărul morţilor se ridică la 1.859. Buenos Aires pare a fi epicentrul argentinian al infectărilor.

 

 

Articolul precedentBaschetbalistul din NBA Russell Westbrook a fost testat pozitiv COVID-19
Articolul următorMilionarii și miliardarii lumii cer taxe mai mari pentru ei, în vederea redresării statelor în urma crizei COVID-19