Unul din cinci pacienți cu COVID-19 dezvoltă boli mintale în decurs de 90 de zile

Este posibil ca mulți supraviețuitori ai COVID-19 să fie expuși unui risc mai mare de a dezvolta boli mintale, au declarat luni psihiatrii, după ce un studiu amplu a constatat că 20% dintre cei infectați cu coronavirus sunt diagnosticați cu o tulburare psihiatrică în termen de 90 de zile, potrivit Reuters.

Anxietatea, depresia și insomnia au fost cele mai frecvente în rândul pacienților recuperați cu COVID-19 din studiu care au dezvoltat probleme de sănătate mintală, iar cercetătorii au descoperit, de asemenea, riscuri semnificativ mai mari de demență, o afecțiune a insuficienței cerebrale.

„Oamenii s-au temut că supraviețuitorii COVID-19 vor avea un risc mai mare de probleme de sănătate mintală, iar descoperirile noastre … arată că acest lucru este probabil”, a spus Paul Harrison, profesor de psihiatrie la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Medicii și oamenii de știință din întreaga lume trebuie urgent să investigheze cauzele și să identifice noi tratamente pentru bolile mintale după COVID-19, a spus Harrison.

„Serviciile de sănătate trebuie să fie gata să ofere îngrijire, mai ales că rezultatele noastre sunt probabil subestimate (din numărul de pacienți psihiatrici)”, a adăugat el.

Studiul, publicat în revista The Lancet Psychiatry, a analizat dosarele medicale electronice ale a 69 de milioane de oameni din Statele Unite, inclusiv peste 62.000 de cazuri de COVID-19.

În cele trei luni următoare testării pozitive pentru COVID-19, 1 din 5 supraviețuitori au fost înregistrați ca având un diagnostic pentru prima dată de anxietate, depresie sau insomnie. Acest lucru a fost de aproximativ două ori mai probabil decât pentru alte grupuri de pacienți din aceeași perioadă, au spus cercetătorii.

De asemenea, studiul a constatat că persoanele cu o boală mintală preexistentă au fost cu 65% mai predispuse a fi diagnosticate cu COVID-19 decât cele fără.

Specialiștii în sănătate mintală care nu au fost implicați direct în studiu au afirmat că rezultatele sale se adaugă la dovezi tot mai mari că COVID-19 poate afecta creierul și mintea, crescând riscul unei game de boli psihiatrice.

„Acest lucru se datorează probabil unei combinații a factorilor de stres psihologic asociați cu această pandemie specială și a efectelor fizice ale bolii”, a spus Michael Bloomfield, psihiatru consultant la University College London.

Simon Wessely, profesor de psihiatrie regius la King’s College din Londra, a declarat că descoperirea că cei cu tulburări de sănătate mintală sunt, de asemenea, cu un risc mai mare de a suferi COVID-19, a făcut obiectul unor constatări similare în focarele anterioare de boli infecțioase.

„COVID-19 afectează sistemul nervos central și, prin urmare, ar putea crește direct tulburările ulterioare. Dar această cercetare confirmă că nu este întreaga poveste și că acest risc este crescut de starea anterioară de sănătate ”, a spus el.

Articolul precedentAudie Murphy / Cel mai decorat soldat din armata americană / Vedetă de cinema
Articolul următorProtest violent la Erevan după acordul pentru încheierea războiului din Nagorno-Karabakh / Președintele Parlamentului, bătut de manifestanți