Rezidenții în vârstă din Florida au petrecut noaptea pe scaune afară așteptând vaccinarea anti-Covid / Site-urile pentru programări au căzut repetat

După ce guvernatorul din Florida Ron DeSantis a anunțat că primii vaccinați vor fi cei peste 65 de ani și nu personalul medical, decanii de vârstă s-au înghesuit să se vaccineze. Site-urile care permiteau înscrierea s-au prăbușit, în timp ce oamenii au stat ore întregi pe scaune în fața clinicilor așteptând să primească doza, potrivit USA Today.

Sâmbătă, guvernatorul Ron DeSantis a emis un ordin executiv care a ignorat îndrumarea Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru prioritatea vaccinului COVID-19 și a permis persoanelor cu vârsta de 65 de ani și mai mari să fie vaccinați în fața lucrătorilor esențiali, chiar dacă mulți angajați din domeniul sănătății din Florida își așteaptă doza.

„Nu vom pune tinerii muncitori sănătoși înaintea bătrânilor noștri”, a spus DeSantis, al cărui stat a înregistrat peste 21.000 de decese cauzate de virus.

Până seara, o clinică care începea vaccinarea ajunsese deja la capacitatea maximă. Ieri, la trei clinici care începeau programul de vaccinare, listele se umpluseră de la ora 7 dimineața. Autoritățile au trebuit să devieze traficul din cauza cozilor formate.

În Comitatul Semiole, Departamentul de Sănătate a început campania de vaccinare la un mall. Site-ul pentru programări a căzut de mai multe ori, în timp ce autoritățile au militat pentru calm.

În Comitatul Lee, cetățenii în vârstă persoanele în vârstă au început să se alinieze duminică seară pentru vaccinările programate să înceapă luni pe principiul primul venit, primul servit, potrivit Daily Beast.

Reportajele media susțin că în mai multe zone, oamenii în vârstă au petrecut chiar și o noapte în scaune afară așteptându-și rândul pentru vaccinare.

„Această lansare a fost scăpată de sub control din punct de vedere al oricărui tip de consistență ”, a declarat Wayne Frongello, în vârstă de 69 de ani, pentru USA Today, după ce a încercat să-și facă o programare pentru el și tatăl său în vârstă de 95 de ani pentru a primi vaccinul.

Frongello a fost printre mulți rezidenți care au încercat cu nerăbdare să se înscrie pentru o programare online doar pentru a vedea că site-ul web se prăbușește în mod repetat, în timp ce toate locurile disponibile s-au umplut între timp.

În altă parte, unii oameni au raportat mesaje contradictorii, unora li s-a spus că vaccinul nu este disponibil, în timp ce alții au fost în continuare capabili să facă programări.

Articolul precedentUltimul bilanț al cutremurului din Croația: 7 morți printre care și o fetiță de doar 12 ani
Articolul următorArgentina a votat legalizarea avortului / Papa Francisc, argentinian, reacționează