O nouă mutație a coronavirusului îi îngrijorează pe specialiști

O nouă variantă a noului coronavirus a fost detectată în Marea Britanie, potențial implicată în transmisia rapidă observată în anumite părți ale Angliei, determinând trecerea Londrei și a unor părți din sud-est prin cel mai înalt nivel de restricții din miercuri, potrivit AFP.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a anunțat luni deputaților această „întărire” pentru a „reduce curba”, a explicat că o nouă „variantă” a virusului a fost identificată în Regatul Unit și raportată Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) ).

Această tulpină, identificată în acest stadiu la peste 1.000 de pacienți britanici, ar putea fi implicată în răspândirea „exponențială” a virusului în sud-estul Angliei, fără a ști „în ce măsură”, potrivit lui Matt Hancock.

El a dorit să fie liniștitor specificând că nimic până acum nu indica faptul că aceasta cauzează o formă mai gravă a bolii și nici că nu răspunde la un vaccin.

Mutațiile unui virus sunt frecvente. Unele le fac mai rezistente la tratament sau vaccinuri, dar altele nu au „absolut niciun efect”, a declarat într-un comunicat Jonathan Ball, profesor de virologie moleculară la Universitatea din Nottingham.

Potrivit prof. Alan McNally de la Universitatea din Birmingham, „este prea devreme pentru a fi preocupat sau nu de această nouă variantă”, deoarece a fost identificat și studiat rapid pentru a-i înțelege caracteristicile și apariția.

Miercuri, de la ora 12:01, hotelurile, puburile și restaurantele vor fi închise în Londra și în unele părți din sud-est, cu excepția livrării și a mâncărurilor, precum și a locurilor culturale precum cinematografele, teatrele și muzeele.

Trecerea la aceste restricții este „esențială nu numai pentru a asigura siguranța populației, ci pentru că, așa cum am văzut, acțiunile timpurii pot preveni mai multe daune și probleme ulterioare pe termen lung”, a argumentat Matt Hancock. în fața deputaților.

Articolul precedentIohannis: Nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern
Articolul următorAlegerile prezidențiale SUA: Colegiul electoral confirmă victoria lui Biden