Neurochirurgul Vlad Ciurea se opune unui nou lockdown: Toți doctorii spun asta, nu duce la nimic bun

Celebrul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit aseară la Digi24 despre faptul că el nu este de acord cu un nou lockdown, motivând impactul pe care l-ar putea avea asupra psihicului populației.

„Încă un caz, încă un mort, statul între patru pereți. Contează și felul televiziunilor de a spune șitrea”, afirmă Vlad Ciurea, trăgând un semnal de alarmă cu privire la felul în care cei în vârstă percep știrile ”alarmiste”.

„Lifturile sunt o problemă, mijloacele de transport în comun, acolo trebuie făcut ceva”, adaugă Ciurea.

„Ca urmare a situției, se instalează depresie, tulburări psihice, stări conflictuale, certuri între soți care se înțelegeau bine. Vin tulburări imediate digestive”, afirmă neurochirurgul.

Cu privire la un nou lockdown, Vlad Ciurea este ferm: „Toți doctorii spun la fel. Acest lockdown nu duce la nimic bun. Trebuie luate măsurile de prevenție: mască, spălare, distanțare, igienă și aerisire. Este bine să se facă aceste lucruri”.

„Mișcarea este fantastică, schimbul de experiență. Acest lockdown trebuie făcut mai relaxat pentru ca oamenii să rămână oameni”, conchide neurochirurgul.

Articolul precedentBBC: Angajații din fabricile indiene ale unor branduri mari acuză conditii precare muncă și exploatare
Articolul următorÎn plină pandemie, Olguța Vasilescu anunță că Craiova va avea două Târguri de Crăciun