Mai sunt doar 80 de paturi la ATI în toată țara / Medicii cer restricții mai dure

Situația devine tot mai gravă în condițiile în care, la un platou de 8.000 – 9.000 de cazuri de infectare pe zi, în ATI ajung câte 300 de bolnavi, relatează știrile Digi24.

Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Spitalul Floreasca, afirmă că: „Situația în ATI se va degrada, pentru că acest platou este mult prea mare pentru capacitatea de terapie intensivă a României. Am văzut asta în zonele de focar, unde s-a ajuns ca mulți dintre pacienți să aștepte perioade lungi în camerele de gardă”.

„Cele 80 de paturi rămase sunt foarte puține, întrucât zilnic, la platoul existent, se va ajunge în câteva săptămâni la câte 300 de pacienți care vor avea nevoie de terapie intensivă.

Este obligatoriu ca autoritățile să reevalueze eficiența măsurilor, dacă  sunt capabile doar să producă stabilizare pe platou, nu sunt suficiente. Un pacient în stare gravă are nevoie de două – trei săptămâni în terapie intensivă. Este esențial ca în următoarea perioadă să coborâm numărul de infectări.”, a subliniat Radu Țincu.

Articolul precedentMinistrul Agriculturii, Adrian Oros, are COVID-19
Articolul următorFoc de armă tras asupra unui tramvai în București