MAI precizează unde nu e nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru a circula între localități

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis vineri o serie de precizări cu privire la cum este definită zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii se pot deplasa fără a fi nevoie de prezentarea unei declarații pe proprie răspundere.

Conform MAI, sunt considerate zone metropolitane teritoriile administrative ale municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile.

În cazul Capitalei, zonă metropolitană este considerată întreg teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov.

„Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări:

Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile”.

Articolul precedentCopiii jurnalistului saudit asasinat Jamal Khashoggi i-au iertat public ucigașii tatălui lor
Articolul următorCristian Tudor Popescu: Trump nu poartă mască pentru  a „nu-și știrbi imaginea de putere” / „Nivel de civilizație al grotei”