FDA a aprobat cel mai eficient test de până acum pentru depistarea COVID-19 şi a anticorpilor

Un nou test de depistare a maladiei COVID-19 şi a anticorpilor, care măsoară nu doar prezenţa anticorpilor produşi de organismul uman după expunerea la noul coronavirus, ci şi nivelul de protecţie asigurat de aceştia, a fost aprobat în Statele Unite, informează DPA.

Testul, care a primit miercuri autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, măsoară numărul anticorpilor neutralizanţi pe care sistemul imunitar îi produce după expunerea la SARS-CoV-2, relatează CNBC.

În timp ce alte teste precedente măsoară doar nivelurile de anticorpi, noul test cuantifică acei anticorpi care atacă două secvenţe specifice din structura genetică a noului coronavirus.

Acest test de nouă generaţie, denumit Covid-SeroKlir, a fost dezvoltat de Kantaro Biosciences LLC, un joint-venture între Mount Sinai Health System şi un start-up specializat în diagnosticare, RenalytixAI. Kitul de testare este fabricat în parteneriat cu Bio-Techne Corporation.

Deşi acesta nu este primul test care măsoară nivelurile de anticorpi, el este cel mai exact de până acum, potrivit Agerpres.

Articolul precedentCirculara ÎPS Teodosie: Toți slujitorii altarelor din eparhia Tomisului sunt chemați la Peștera Sfântului Andrei
Articolul următorCurtea Supremă a SUA a decis că închiderea lăcașelor de cult este ilegală / Cum s-a schimbat balanța de putere de la numirea lui Barrett