Actualizare MAE: zborurile regulate directe către Austria, suspendate

Zborurile regulate directe România-Austria vor fi suspendate începând de joi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, anunță Ministerul Afacerilor Externe. 

„În continuarea informațiilor transmise cu privire la circulația cetățenilor români în Republica Austria, MAE precizează că, potrivit informațiilor oficiale comunicate de către autoritățile austriece, începând cu data de 16 iulie a.c, ora 00.00, vor fi suspendate cursele aeriene regulate directe din mai multe state, printre care se numără și România. Noile reglementări sunt valabile până la data de 31 iulie 2020.”

Anunțul este făcut după ce Austria a anunțat că  începând de joi, 16 iulie, va interzice cursele aeriene directe din zece state, printre care se află România. De asemenea, până acum cetățenilor români le era permis să călătorească în Austria, însă erau obligați să rămână în izolare după momentul sosirii.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043-1-503.24.65 și 0043-1-505.23.81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0043-699.117.26027.

 

Articolul precedentFilmul „Maria, Regina României” prezentat în cadrul Serii filmului românesc la Roma
Articolul următorO femeie blogger din Tunisia a fost condamnată la șase luni de închisoare pentru o glumă cu referire la Coran