Trei zile consecutive cu record cazuri de coronavirus în SUA, în timp ce șeful de cabinet al lui Trump a fost confirmat cu virusul

Statele Unite a raportat a treia zi consecutivă cu un nou record de noi cazuri de coronavirus, în timp ce șeful cabinetului lui Donald Trump de la Casa Albă, Mark Meadows, a fost confirmat cu noul virus, scrie BBC

Peste 127.000 de noi infecții au fost raportate în 24 de ore, precum și 1.149 de decese.

Știrea vine în timp ce oficialii au anunțat că șeful de cabinet de la Casa Albă, Mark Meadows, a fost testat și el testul pozitiv pentru coronavirus.

El este cel mai recent oficial al administrației Trump care a contractat boala.

SUA este cea mai afectată națiune din lume de către Covid-19, cu peste 9,7 milioane de cazuri confirmate și un număr de decese de peste 230.000.

Nu a fost clar imediat modul în care Meadows, care a apărut adesea la evenimente publice fără mască, a fost infectat. Potrivit New York Times, el a fost prima oară testat pozitiv miercuri. Consilierul campaniei electorale Trump, Nick Trainer, are și el virusul, se arată în ziar.

Meadows a călătorit cu președintele în ultimele zile ale campaniei și a fost la o petrecere electorală la care au participat zeci de susținători ai Trump la Casa Albă.

Focarul de coronavirus din țară a fost un factor cheie în perioada premergătoare alegerilor din 3 noiembrie și a contribuit la o creștere a votului poștal și a votului timpuriu în persoană.

Articolul precedentO companie controlata de un șef al campaniei lui Trump a trimis mesaje anonime îndemnând republicanii să se adune pentru că le sunt furate voturile
Articolul următorNovak Djokovic termină anul pe primul loc a șasea oară în carieră, egalând un record