SUA limitează acordarea vizelor pentru oficialii chinezi care se fac vinovați de situația din Tibet

Statele Unite ale Americii anunță că vor limita vizele acordate oficialilor din Partidul Comunist Chinez care sunt responsabili de încălcarea drepturilor omului în regiunile tibetane din China și care împiedică accesul străinilor în zonă, conform news.ro.

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că cetățenii chinezi sunt primiți pe teritoriul SUA cu mult mai multă ușurință față de cum sunt primiți cetățenii americani (oficialități, diplomați, jurnaliști sau turiști) în regiunea tibetană a Chinei. Decizia anunțată de SUA va fi o corecție adusă acestei asimetrii.

De asemenea, Secretarul de Stat a afirmat și că guvernul chinez încalcă drepturile cetățenilor din regiunea Tibet și că SUA intenționează să susțină o ”autonomie semnificativă” a tibetanilor şi respectarea drepturilor lor fundamentale.

Cazul Tibetului face obiectul rivalității americano-chineze, care s-a manifestat în ultimele luni și în situații precum scandalul componentelor Huawei, legile impuse în Hong Kong sau gestionarea pandemiei.

Regiunea Tibet este considerată de guvernul de la Beijing parte inalienabilă a Chinei, după anexarea regiunii în anul 1951. Guvernul chinez deține un control strict asupra accesului în regiune.

Articolul precedentGaz Metan Mediaș a ieșit din insolvență
Articolul următorBarometru Frames & Hygienium: Ce cred românii despre pandemia de coronavirus / 92% dintre cei chestionați au fost afectați într-un fel sau altul