O rudă a lui Vladimir Putin, aleasă lider al unui partid politic

Una dintre rudele președintelui Vladimir Putin a fost aleasă lider al unui mic partid politic rus, care speră că va câștiga locuri în parlamentul național la alegerile de anul viitor, a arătat luni site-ul partidului, potrivit Reuters.

Roman Putin, fiul vărului lui Putin, Igor, a fost ales șeful partidului Poporul Împotriva Corupției la un congres duminică, după ce a devenit membru luna trecută, a spus acesta.

La fel ca președintele Putin, care printr-un vot la nivel național tocmai a câștigat dreptul de a candida pentru președinte din nou de două ori, Roman Putin este un fost angajat al serviciului de securitate FSB din Rusia.

Roman Putin, în vârstă de 42 de ani, a declarat că partidul pe care îl conduce acum, care a fost fondat în 2014 și are 4.000 de membri activi, va participa la alegerile regionale din septembrie, a informat agenția RIA.

El a mai spus că va candida la locurile din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului, la alegerile de anul viitor. În prezent, partidul nu este reprezentat în legislatura federală.

Partidul îl descrie pe Roman Putin ca având o largă experiență de serviciu public, politic și de afaceri. Partidul spune că vrea să lupte împotriva corupției, dar agenda sa nu are ca scop combaterea politicilor Kremlinului.

În martie, cotidianul Kommersant a raportat că a fost în procesul de fondare a unei alte mișcări politice, People of Business, un proiect conservator de dreapta care vizează sprijinirea antreprenorilor și a întreprinderilor mici.

Articolul precedent6-7 iulie 1949. Deportările din Basarabia în Siberia și Kazahstan. Rusia menține secretizate arhivele
Articolul următorRobert Negoiță anunță că nu va candida din partea PSD la alegerile locale