Sondaj: Nicușor Dan se află cu aproape 9 procente în fața Gabrielei Firea

Nicușor Dan, contra-candidatul Gabrielei Firea pentru funcția de Primar General al Capitalei, a obținut cu 8,8% mai multe voturi din partea bucureștenilor, potrivit unui sondaj efectuat de INSCOP, citat de Adevărul

Sondajul efectuat în perioada 20-26 iunie la comanda PNL arată că  Nicușor Dan, contra-candidatul Gabrielei Firea pentru funcția de Primar General al Capitalei, a obținut cu 8,8% mai multe voturi din partea bucureștenilor. Scorul său este de 54,5%, pe când scorul Gabrielei Firea este de 45,6%.

Întrebările sondajului au pornit de la prezumția că Gabriela Firea va fi candidatul PSD, ProRomânia şi ALDE, pe când Nicușor Dan va fi sprijinit la alegeri de PNL, USR-PLUS şi PMP.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1120 de persoane, prin interviuri telefonice.

Dintre bucureștenii care au participat la sondaj, doar 67,3% au spus că intenționează să participe la vot și că și-au stabilit deja o opțiune. De asemenea, 56,1% dintre respondenţi au spus că lucrurile merg într-o direcţie greşită în Bucureşti din punct de vedere administrativ, în timp ce 40,3% au spus că merg în direcţia corectă.

Bucureștenii consideră că cele mai mari probleme ale Capitalei sunt aglomeraţia din trafic, poluarea, corupţia din administraţie, infracţionalitatea şi scandalurile, mizeria şi lipsa parcărilor.

 

Articolul precedentDirectorul adjunct al ANAR, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită
Articolul următorMoarte misterioasă a aproximativ 300 de elefanți în Botswana / Nu poate fi vorba de braconaj