Guvernul nu promite o nouă etapă de relaxare de la 1 iulie. Orban: nu știm când se vor deschide restaurantele

Ludovic Orban a declarat în această după-amiază că nu este clar când va urma o nouă etapă de relaxare a măsurilor sanitare impuse de situația epidemiologică din România. 

„Data de relaxare vine în condițiile în care se înregistrează un număr previziona al infectărilor”, a declarat premierul, menționând faptul ca în acest moment ”numărul de persoane infectate este distribuit în toată țara, ceea ce înseamnă că virusul este prezent în comunități.”

Întrebat care este momentul în care vor fi redeschise restaurantele, Ludovic Orban a declarat că nu poate da un răspuns la momentul de față.

Prim-ministrul a declarat că toate organele de control vor fi mobilizate la maxim, pentru a verifica măsura în care normele sanitare sunt respectate în întreaga țară.

Articolul precedentNelu Tătaru: Sursele de informații neautorizate bagatelizează pandemia / Se pot impune noi restricții, dacă regulile nu sunt respectate
Articolul următorAutocarul Universității Craiova a fost blocat de suporterii care s-ar fi îmbrățișat cu jucătorii, încălcând regulile de protecție