UE intenționează să nu deschidă granițele pentru cetățenii Statelor Unite odată cu redeschiderea frontierelor externe

Uniunea Europeană nu va permite cetățenilor americani să intre pe teritoriul său după redeschiderea frontierelor, transmite Digi24. Situația este cauzată de numărul mare de bolnavi de coronavirus de pe teritoriul Statelor Unite.

Decizia nu este definitivă, însă pe listele țărilor ale căror cetățeni vor avea dreptul de a călători în Europa deocamdată nu figurează Statele Unite ale Americii, potrivit cotidianului New York Times. Listele se află deocamdată în procesul de negociere.

După ce delegații fiecărei țări vor valida lista finală, aceasta va fi prezentată ca recomandare, înainte de 1 iulie, data de la care Uniunea Europeană prevede să își redeschidă frontierele externe.

Condițiile aplicate țărilor din care se va putea călătorii în Uniunea Europeană includ criterii sanitare, o situație epidemiologică bună și adoptarea reciproca a măsurii între cele două țări.

În acest moment, Statele Unite înregistrează cel mai mare număr de îmbolnăviri cu noul coronavirus, numărul persoanelor infectate ajungând la 2,3 milioane iar al deceselor la 120.000.

Articolul precedentMinisterul Dezvoltării construiește locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi
Articolul următorBilanț coronavirus în România: 321 de cazuri noi și 16 decese, în ultima zi