Conflictul între Donald Trump și rețelele de socializare continuă: Twitter a etichetat o postare de-a președintelui drept „manipulatoare”

Rețeaua de socializare Twitter a etichetat o nouă postare făcută de Donald Trump drept „manipulatoare”, transmite Digi24. Acesta este un nou incident al conflictului derulat între președintele SUA și rețelele de socializare, după ce mai multe postări făcute de acesta pe Facebook și Twitter au fost cenzurate.

Donald Trump a postat joi seară un videoclip cu o grafică CNN trucată, alături de mesajul „Nu America este problema, Fake News este”. Videoclipul începe cu o parte extrasă dintr-un videoclip viral în care un copil de culoare este alergat de un copil alb, pe imagini apărând textul „Copilul îngrozit fuge de copilul rasist”. În secvența care urmează, cei doi copii se îmbrățișează, demonstrând aparent că totul a fost un joc, preluat într-o maniera incorectă de media.

Postarea făcută pe Twitter a fost etichetată drept „manipulatoare”, acesta fiind al doilea episod în care o postare de-a președintelui american este semnalată de rețea pentru conținut factual incorect. Ca răspuns la etichetările și cenzura impusă de platforme, Donald Trump a semnat un act care face mai ușor ca platformele de social media să fie date în judecată.

Articolul precedentLudovic Orban: Vom investi în dezvoltarea infrastructurii ce leagă Brașovul de granițe
Articolul următorCât timp rezistă în corpul pacienților asimptomatici anticorpii împotriva coronavirus