UE amenință finanțarea poloneză pentru zonele „libere LGBTI”

UE a amenințat Polonia să taie fondurile de recuperare economică în regiunile afectate de pandemie, pe motivul declarațiilor lor anti-gay, potrivit euobserver.com.

Amenințarea voalată a venit într-o scrisoare recentă a Comisiei Europene, către cinci guvernanți locali polonezi care și-au declarat regiunile ca fiind „libere LGBTI”.

În prezent, UE a decis cum să cheltuiți banii pentru a „combate impactul coronavirusului în Polonia”, se arată în scrisoare.

Dar, în același timp, comisia dorea „evaluarea riscului de discriminare” de către guvernatori în modul în care noile fonduri vor fi alocate, de exemplu, întreprinderilor locale care refuzau să angajeze persoane gay.

De asemenea, a cerut guvernanților să adopte noi „măsuri care promovează egalitatea și nediscriminarea” în regiunile lor și să confirme, în scris, ce intenționau să facă.
Scrisoarea a fost semnată de doi oficiali de top, Joost Korte și Marc Lemaître, care sunt, de asemenea, responsabili de semnarea cecurilor UE către statele membre pentru proiecte sociale și regionale.

Am avut plângeri ale cetățenilor polonezi cu privire la „retorica crescândă a comunității anti-LGBTI din Polonia”, au menționat oficialii.

Articolul precedentCum justifică Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, redeschiderea bisericilor, nu și a teatrelor
Articolul următorA murit Jean Kennedy Smith, ultima supraviețuitoare a fraților Kennedy