Biden îl alege pe Ron Klain drept șef de cabinet al Casei Albe

Președintele ales al SUA, Joe Biden, l-a ales pe veteranul agent politic Ron Klain drept șef de cabinet al Casei Albe, scrie BBC.

Klain a fost un asistent de vârf al lui Biden din anii 1980 în Senat și mai târziu când a fost vicepreședinte.

Ultimul venit în echipa de la Washington, Ron Klain a fost, de asemenea, un asistent senior al Casei Albe al lui Barack Obama și șef de cabinet la vicepreședintele Al Gore. A fost interpretat de actorul Kevin Spacey în filmul Recount, despre alegerile prezidențiale din 2000.

Șeful de cabinet al Casei Albe – care administrează programul zilnic al președintelui și este adesea descris drept portarul său – este un numit politic care nu necesită confirmare de către Senat.

Joe Biden i-a adus omagiu domnului Klain într-o declarație emisă de echipa sa de tranziție miercuri.

„Experiența și capacitatea sa profundă și variată de a lucra cu oameni din întregul spectru politic”, a spus Biden, „este exact ceea ce am nevoie într-un șef de cabinet de la Casa Albă în timp ce ne confruntăm cu acest moment de criză și ne reunim țara.”

În aceeași declarație, Klain a spus că este „copleșit” de încrederea pe acre o are președintele ales în el.

„Aștept cu nerăbdare să-i ajut pe el și pe vicepreședintele ales să adune o echipă talentată și diversă pentru a lucra în Casa Albă, în timp ce abordăm agenda lor ambițioasă pentru schimbare și căutăm să vindecăm diviunile din țara noastră”, a spus Klain.

Articolul precedentLiderul mișcării QAnon a dispărut după ce a fost anunțată înfrângerea lui Trump
Articolul următorTrump își face prima apariție publică de când a pierdut alegerile