Biden, discurs în fața americanilor: Nu am mai fost niciodată așa optimist în privința viitorului acestei națiuni

Joe Biden, candidatul democrat la președinția SUA, s-a adresa din nou americanilor vineri noapte. El nu s-a declarat pe deplin câștigător, dar a dat dovadă de optimism și a vorbit și despre pandemia de coronavirus din țara sa. 

„Nu avem încă o declarație de victorie, dar cifrele de spun clar că așa este”, și-a început Biden discursul.

„Trebuie să rămânem calmi în timp ce procesul de numărare se desfășoară. Toate voturile trebuie numărate. Democrația funcționează și toate voturile vor fi numărate”, susține Joe Biden.

În ceea ce privește pandemia de COVID, Biden a anunțat că are un plan clar și va acționa ”în prima zi” după instituirea oficială a lui în funcție.

„Nu am mai fost niciodată atât de optimist în privința viitorului unei națiuni, dar trebuie să ne amintim cine suntem, Statele Unite ale Americii”, a încheiat candidatul democraților.

Situația în ceea ce privește alegerile prezidențiale este relativ complicată. Practic, există trei scenarii:

  1. În cazul în care Biden va ieși învingător în Pennsylvania și Georgia va câștiga alegerile la scor, putând ajunge chiar la peste 300 de electori.

2. Dacă Biden va câștiga în Georgia, Trump nu mai are șansa să câștige cei 270 de electori și ar putea avea maxim 269 electori.

3. Dacă Trump pierde Georgia, dar câștigă tot, atunci am avea o situație de-a dreptul inedită având egalitate deplină între cei doi 269 la 269 de electori, caz în care Congresul va decide cine va fi viitorul președinte.

Citește și:

A fost sau nu abandonat Trump de republicani? Unii adună bani pentru procese, alții îi cer să aducă dovezi de fraudare

Articolul precedentȘase lucruri importante întâmplate în lume pe care nu le-ai observat din cauza alegerilor din SUA
Articolul următorUraganul Eta lasă peste 150 de morți în America Centrală, după ce 100 de oameni ”au fost înghițiți” de alunecările din Guatemala