Guvernul aprobă blocarea telefoanelor mobile în închisori

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri un proiect cu privire la blocarea a telefoanelor mobile în închisori. În timpul detenției deținuții nu vor mai putea folosi telefoanele mobile pentru a lua legătura cu persoane din afara penitenciarelor, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, este vorba despre un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 374/2013 privind utilizarea sistemelor destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Scopul proiectului este de a actualiza cadrul legal existent, astfel încât autoritățile statlui să aibă mijloacele de a împiedica radiocomunicațile ilegale între deținuți și terțe persoane.

Statistica Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor evidenţiază că au fost confiscate în penitenciarele din România, din anul 2017 şi până în prezent, peste 7.000 de telefoane. Actualul proiect face parte din eforturile MJ și ANP de continuă actualizare a cadrului legislativ, conform cu noile tipuri de infracțiuni apărute.

Echipamentul necesar bruierii și blocării radiocomunicațiilor va fi achiziționat potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 195/2012.

Articolul precedent27 mai 1963. Este exterminat Gheorghe Jimboiu, militant anticomunist
Articolul următorTemperatura clienților teraselor nu trebuie luată neapărat, declară președintele ANSVA