Criminalul în serie Marius Csampar, eliberat condiționat chiar dacă fusese condamnat la 99 de ani de închisoare

Marius Csampar este unul dintre criminalii în serie care au îngrozit România în anii `90, fiind condamnat pentru 4 crime, el susținând că a comis 6. Acesta trebuia să stea după gratii 99 de ani, dar a fost eliminat după 22 de ani și 5 luni, conform Libertatea

Criminalul Csampar

Rămas orfan de mamă la 12 ani, Marius Csampar a trăit pe străzi învățând să fure și să fenteze legea. Prima spargere a dat-o la 14 ani, la o tutungerie. Nu a primit decât o amendă penală.

La 17 ani a fost prins după ce a furat, împreună cu gaşca, dintr-un restaurant din Bucureşti şi a fost închis pentru doi ani, într-un centru de reeducare. După eliberare, s-a reapucat de infracţiuni într-o bandă care acționa în zona Gării de Nord.
La nici 20 de ani, Csampar a comis prima crimă. Este vorba despre un om al străzii neidentificat, care l-a văzut pe acesta furând dintr-un magazin din cartierul Titan.

După prima crimă, Csampar a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dar pentru tâlhărie. Eliberat condiționat în 1996, a mai omorât un om al străzii, un partener în furturi de mașini.

2 ani mai târziu, în ziua de Revelion, Csampar a intrat în casă peste o bătrână și a omorât-o, știind că are bani în casă.

A patra crimă a fost săvârșită în 1997, după o luptă cu un bărbat în interiorul unei reţele de canalizare de sub stadionul Olimpia.

Condamnarea și eliberarea

La patru zile după cea de-a patra crimă, Marius Csampar s-a preda poliției.

La 15 septembrie 1997 a fost trimis în judecată pentru omor deosebit de grav şi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. În 2000, Csampar a fost pus sub acuzare și pentru celalalte trei crime. La 26 octombrie 2000, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pentru omor deosebit de grav la detenţie pe viaţă.

Csampar a făcut în fiecare an cereri de revizuire sau de suspendare a executării pedepsei.

În data de 11 mai, judecătorul Adi-Gabriel Stăncioiu a respins cererea lui Csampar de eliberare pe motiv că faptele comise sunt deosebit de grave.

Însă 9 zile mai târziu, doi judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au văzut altceva i-au admis contestaţia lui Csampar, dispunând punerea lui în libertate. Decizia este, de altfel, definitivă.

Articolul precedentCazinourile și casele de pariuri se vor redeschide, dar regulile se vor schimba
Articolul următorCosta Rica legalizează căsătoriile între persoanele de același sex