SUA:  Democrații reacționează cu furie asupra nominalizării lui Amy Coney Barrett la Curtea Supremă

Parlamentarii democrați au reacționat cu furie ca urmare a confirmării și ulterior depunerii jurământului de către judecătoarea Amy Coney Barrett, luni, conform Business Insider.

Republicanii din Senat au confirmat-o pe Barrett la Curtea Supremă a SUA într-un vot de 52 la 48, luni, senatorul GOP Susan Collins fiind singurul republican care s-a alăturat senatorilor democrați din opoziție.

Barrett a depus jurământul de judecător al Curții Supreme, în fața lui Clarence Thomas, într-un eveniment la Casa Albă, la scurt timp după votul Senatului. Barrett este al treilea judecător nominalizat la Curtea Supremă de Trump în timpul mandatului său, cel mai mult pe care l-a avut un președinte de la Ronald Reagan.

Parlamentarii democrați și-au exprimat dezamăgirea și furia în fața Senatului care a aprobat-o pe Barrett Curții Supreme, atât de aproape de alegerile prezidențiale – cu opt zile înainte de ziua alegerilor și în timp ce unele voturi au deja loc.

Senatoarea Kamala Harris, candidata democrată pentru vicepreședinte, a condamnat decizia colegilor săi republicani.

„Astăzi, republicanii au negat voința poporului american prin confirmarea unei justiții a Curții Supreme printr-un proces nelegitim – totul în efortul lor de a elimina Affordable Care Act și de a elimina asistența medicală de la milioane cu condiții preexistente”, a scris Harris într-un tweet după votul Senatului.

Ea a adăugat: „Nu vom uita acest lucru”.

Articolul precedentJack Ma face istorie din nou cu Ant IPO
Articolul următorPakistan: Bombă la un seminar ucide 8 studenți, rănind 136