Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare COVID-19

Potrivit unui nou sondaj comandat de Parlamentul European, majoritatea respondenților afirmă că au întâmpinat dificultăți financiare de la începutul crizei, potrivit europarl.europa.eu.

UE ar trebui să aibă mai multe competențe pentru a face față crizelor precum pandemia de coronavirus, potrivit cetățeniilor europeni intervievați pentru un studiu comandat de Parlamentul European. La sfârșitul lunii aprilie 2020, aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc un rol mai important al UE în abordarea unor astfel de crize.

În paralel, aproape șase din zece respondenți nu sunt mulțumiți de nivelul de solidaritate între statele membre ale UE în timpul pandemiei. Deși 74% dintre respondenți au auzit despre măsurile sau acțiunile inițiate de UE pentru a răspunde la efectele pandemiei, numai 42% dintre aceștia sunt mulțumiți de aceste măsuri până în prezent.

UE ar trebui să-și amelioreze instrumentele comune pentru a face față crizelor similare COVID-19.

Sondajul a fost efectuat online, de către Kantar, între 23 aprilie și 1 mai 2020, pe un eșantion de 21,804 de respondenți din 21 state membre ale UE (nu au fost incluse: Lituania, Estonia, Letonia, Cipru, Malta și Luxemburg).

Sondajul s-a limitat la respondenți cu vârste cuprinse între 16 și 64 de ani (16-54 în Bulgaria, Cehia, Croația, Grecia, Ungaria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia și Slovacia).

Articolul precedentFBI va cerceta moartea unui bărbat negru din statul american Minnesota, după ce a apărut un videoclip în care un polițist apare cu genunchiul pe gâtul acestuia, scrie BBC.
Articolul următorRiscă România o aterizare forțată? Cât de pregătiți suntem pentru criză, față de acum 10 ani