SUA: Numărul morților de covid depășește 200.000

Numărul de morți datorat coronavirusului, în SUA, a trecut de 200.000, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, anunță BBC.

Se știe că peste 6,8 milioane de persoane au fost infectate în SUA, mai mult decât în orice altă țară.

Reperul vine pe fondul unei creșteri a cazurilor în mai multe state, inclusiv în Dakota de Nord și Utah.

Președintele Donald Trump a declarat marți că noul număr de morți este un „lucru oribil” și a afirmat că administrația chineză „ar fi trebuit să oprească” virusul.

El și-a apărat palmaresul, susținând că, dacă SUA nu ar fi luat măsuri, „am fi putut avea două milioane, 2,5 sau trei milioane” de morți.

JHU a raportat marți noul număr de decese de 200.005. Universitatea colectează date despre coronavirus din SUA și la nivel mondial de când focarul a început la sfârșitul anului trecut în China. Primul caz din SUA a fost confirmat în ianuarie.

Administrația președintelui Trump a fost criticată în mod repetat în legătură cu gestionarea focarului.

„Datorită minciunilor și incompetenței lui Donald Trump din ultimele șase luni, am văzut una dintre cele mai mari pierderi de vieți americane din istorie”, a declarat luni candidatul la președinție democrat Joe Biden.

„Avem această criză reală, care necesită o conducere prezidențială serioasă. El pur și simplu nu a fost la înălțimea ei. A înghețat. Nu a reușit să acționeze. A intrat în panică. Și America a plătit cel mai mare preț al oricărei națiuni din lume.”

Dar în aceeași zi, Trump a spus că el și administrația sa au făcut „o treabă fenomenală” și și-au dat notă maximăpentru gestionarea pandemiei.

Articolul precedentOlympus Mons a câștigat Marele Premiu al concursului Posada Rock 2020
Articolul următorProfesorii se feresc de lecțiile online