Șeful FBI susține că Rusia se amestecă în alegerile prezidențiale din SUA, subminând candidatura lui Joe Biden

Rusia se amestecă în alegerile prezidențiale ale Statelor Unite ale Americii, avertizează directorul FBI, Cristopher Wray. Acesta susține că Joe Biden, candidatul democraților, este atacat de un val de dezinformare pornit de la Moscova, conform Reuters, citat de Agerpres.

Wray a explicat în cadrul unei audieri a Comisiei pentru securitate internă că valul de știri pornit de la Kremlin are scopul de a submina încrederea alegătorilor în Joe Biden, sau mai mult, în întregul proces al alegerilor prezidențiale și în rezultatul său ulterior.

În anul 2016, campania electorală a actualului președinte, Donald Trump, a fost stimulată de Rusia, în timp ce campania candidatei democrate Hillary Clinton a fost subminată. Descoperirea aparține agențiilor de informații americane, însă este respinsă atât de Trump, cât și de Moscova.

În timpul acestei campanii electorale, Trump a pus sub semnul întrebării desfășurarea votului prin corespondență, o metodă folosită deja de mult timp, dar pe care președintele o consideră a fi inexactă.

Articolul precedentProcesul tragediei de la Colectiv intră în a doua etapă: instanța se pregătește să dea sentințele finale
Articolul următorBelarus: Aleksandr Lukașenko decide să închidă granițele cu Polonia și Lituania