Americanii sunt captivi în propriul sistem de sănătate, frontierele cu Mexic și Canada fiind închise

Restricțiile de călătorie pandemice i-au făcut pe americani prizonieri în țara lor, scrie CNN.

Chiar și în America de Nord, Mexic și Canada au închis mii de kilometri de frontieră pentru toate călătoriile, cu excepția celor esențiale, planuri de vacanță, muncă și școală. Pentru americanii de condiție modestă, de asemenea, s-a întrerupt accesul la medicamente și servicii medicale pe care nu și le pot permite acasă – într-un moment în care banii sunt mai puțini decât oricând.

Fiul lui Stephanie Boland, în vârstă de nouă ani, a fost diagnosticat cu diabet în decembrie. Călătorind în Canada pentru a-și face rețeta de insulină, au făcut un drum de o jumătate de zi cu mașina de unde locuiesc în Brainerd, Minnesota, dar a meritat, achiziția a fost o afacere simplă, fără rețetă. Un pachet de seturi pentru injecție, care ar dura câteva luni, costă mai puțin de o sută de dolari, spune ea, comparativ cu un preț de listă de 530 de dolari acasă.

Pe măsură ce boala fiului lor a început să rescrie rutina vieții de zi cu zi, familia Boland a planificat să treacă din nou în Canada pentru a se reaproviziona. Apoi pandemia a lovit.

Sursa lor de insulină accesibilă a dispărut în spatele unei frontiere care nu a fost niciodată închisă în istoria relațiilor SUA-Canada.

„Voiam să facem o călătorie spre nord, în luna martie, dar apoi au închis granița”, a spus ea.

Este cazul a mii de familii obișnuite de americani, iar situația nu pare a se îmbunătăți. Practic, oamenii care își achiziționau diverse medicamente din Canada sau Mexic la prețuri accesibile, nu mai pot face acest lucru.

Articolul precedentBilanț coronavirus: 755 de cazuri noi, 43 de decese
Articolul următorManifestație la Chișinău, după tentativa lui Dodon de a lichida Declarația de Independență