Rusia a declasificat imaginile de la detonarea bombei „Țar”

Bomba Țar a fost cea mai puternică armă nucleară construită și testată vreodată, cu de 3.000 de ori mai mult decât puterea bombei de la Hiroshima, notează Sky News.

A fost publicat un videoclip declasificat care arată detonarea celei mai puternice arme nucleare construite și testate vreodată, bomba Tzar.

Când bomba cu hidrogen a fost testată în arhipelagul arctic din Novaya Zemlya la 30 octombrie 1961, a creat cea mai puternică explozie creată de om vreodată, echivalent cu 50 de megatone de TNT.

Filmul documentar, care a fost declarat „Top Secret”, a fost lansat de agenția rusă de energie nucleară Rosatom în legătură cu cea de-a 75-a aniversare a industriei nucleare.

Videoclipul arată explozia masivă dintr-o serie de unghiuri și distanțe, precum și o dezvăluire a unor lucrări care au fost realizate în construirea dispozitivului.

Conform documentarului, bombardierul sovietic folosit pentru a arunca dispozitivul trebuia acoperit cu vopsea reflectorizantă albă pentru a-l proteja împotriva radiațiilor de la explozie.

Se spune că bomba a fost aruncată cu o parașută enormă pentru a permite avionului să ajungă destul de departe înainte de a detona.

Bomba a fost detonată la 4 km deasupra solului și explozia a distrus totul pe o rază de 35 km.

Articolul precedentUraganul Laura ajunge pe coasta Louisianei
Articolul următorCum explică Poliția întâlnirea cu interlopii clanului Duduianu