COVID-19: Un nou test pe bază de salivă a fost aprobat în Statele Unite ale Americii

Un nou test de salivă pentru COVID-19, dezvoltat de Universitatea din Illinois, a fost autorizat de urgență de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite, conform Agerpres.

Testul se face prin analizarea unei cantități mici de salivă, care se recoltează într-o eprubetă sterilă. Rezultatul testului este obținut în câteva ore. Universitatea a testat deja 50.000 de persoane prin această metodă și estimează că de la începerea cursurilor va testa până la 200.000 de persoane pe zi.

Și cercetătorii Universității Yale au dezvoltat un test pentru COVID-19 care se face prin analiza unei cantități mici de salivă. Acesta a fost deocamdată aplicat unor jucători NBA și staff-ului echipelor pentru a-i fi verificată eficiența. Testul este deja aprobat de FDA, iar odată ce îi va fi demonstrată eficacitatea, Universitatea Yale va publica „rețeta” acestuia, pentru ca orice laborator să îl poată obține din compuși chimici comuni.

Până acum, cea mai comună metodă de testare pentru coronavirus implica prelevarea unei probe de sânge sau utilizarea unui tampon nazofaringian, lung și invaziv. Testarea prin prelevarea unei cantități mici de salivă este, însă, mai comodă.

Articolul precedentFocar de coronavirus la un abator de pui din Scoția în care lucrează și muncitori români
Articolul următorCOVID-19: Primul transplant de plasmă hiperimună din România este un succes / Transplantul a fost realizat la Alba