Rafael Nadal nu va participa la US Open / Care sunt motivele pentru care nu-și va apăra titlul

Rafael Nadal, tenismenul numărul doi la nivel mondial, nu va participa la ediția din acest an a competiției US Open, după cum a anunțat marți printr-o postare pe contul său de Twitter, transmite Agerpres.

Sportivul și a motivat decizia prin invocarea condițiilor sanitare neclare și a calendarului competițiilor, care a devenit „o nebunie”. După patru luni în care competițiile au fost suspendate, turneul US Open ar trebui să ia startul pe data de 31 august, urmat în septembrie de competiția Roland Garros, amânată din luna mai.

Tenismenul preferă așadar să nu se expună vreunui risc călătorind și probabil să se pregătească pentru turneul Roland Garros, pe care l-a câștigat de 12 ori până aum, devenind competiția sa favorită. În total, Rafael Nadal a câștigat 19 titluri de Mare Șlem, printre care și trofeul ediției de anul trecut a US Open.

La US Open va participa, în schimb, numărul unu mondial, Novak Djokovic, alături de alţi şase jucători din Top 10 ATP, printre care austriacul Dominic Thiem, rusul Daniil Medvedev, grecul Stefanos Tsitsipas şi germanul Alexander Zverev.

Articolul precedentSUA va trimite cea mai înaltă misiune diplomatică în Taiwan din ultimii patruzeci de ani
Articolul următorÎn România au fost înființate cu 41,41% mai puține firme cu capital străin