1. ”BUBICO”, ÎNTR-UN VAGON DE TREN
Arta își găsește locul oriunde, chiar și într-un vagon de tren. Copiii de la Atelierul de Teatru ”Evolvio Art” au jucat piesa ”Bubico”, de Ion luca Caragiale, într-un vagon de tren, pe ruta Iaşi – Hârlău,
Spectacolul a atras rapid curioși din celelalte vagoane așa că micii actori au dat două reprezentații, una pe drumul de dus, iar cealaltă pe drumul de întors.
Publicul a fost încântat de evenimentul inedit, iar copiii au spus că s-au simțit mai bine în tren decât pe scenă. ”A fost pur și simplu ca și cum eram cu toții parte din povestea respectivă și ne reîntorceam pe vremea lui Caragiale”, a declarat Andreea Tatiana Grigore, coordonatoarea atelierului.
Proiectul „Cultură’n tren” intenționează să revină cu 4 astfel de spectacole pe lună.

2. ȘEZLONGUL, UN LUX DE 1 MAI
Se apropie 1 Mai așa că planurile pentru minivacanță sunt în toi. Câți bani trebuie să pregătim dacă alegem litoralul românesc?
Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea estimează că un șezlong ar putea să coste chiar și 100 de lei la începutul verii. Și nu, nu plecăm acasă cu șezlongul!
Situația este cauzată de faptul că licitația pentru plaje nu a început, deși mai sunt doar 2 săptămâni până la începerea sezonului estival. O concesiune pe termen scurt înseamnă costuri mai mari, deci și prețuri mai mari pentru turiști.

3. TELEFONUL LA CUTIE CONTRA UNEI STICLE DE VIN
V-ați lăsa telefonul deoparte pe durata unei ieșiri la restaurant pentru o sticlă de vin?
Un restaurant din Italia își întâmpină oaspeții cu un concept inedit. Pentru a incuraja socializarea față în față, proprietarii localului oferă o sticlă de vin gratis clienților dispuși să lase telefonul la intrare. Dispozitivul va sta într-o cutie închisă cu cheie și va fi recuperat de posesor la plecare.
Dar asta nu e tot! Clienții care vor lăsa în cutia cu pricina, cea mai bună recenzie a restaurantului, vor primi o masă gratis la următoarea vizită.
Conceptul a fost un succes. 90% dintre clienți au ales vinul în locul telefonului.

4. ALEXANDRU CORNESCHI, PERFORMANȚĂ LA BOSTON
Maratonistul Alexandru Corneschi a realizat o performanță impresionantă la Maratonul de la Boston, cel mai vechi eveniment sportiv de acest fel.
Sportivul român a încheiat cursa de 42,2 km, după 2 ore, 16 minute și 23 de secunde, clasându-se pe locul 20. Trebuie menționat că traseul nu este deloc ușor, având foarte multe dealuri în partea a doua. Cu toate acestea Corneschi a alergat cu o viteză medie de 3 minute și 13 secunde pe kilometru.
Maratonul de la Boston strânge, în fiecare an, peste 35.000 de alergători care speră să plece de la prestigiosul eveniment cu o medalie.

5. CALENDARUL ZILEI DE 17 APRILIE
În anul 1937, ia naștere personajul de desene animate Daffy Duck care apare pentru prima dată în Porky’s Duck Hunt. Daffy a fost pe locul 14 în topul 50 cele mai bune personaje de desene animate realizat de TV Guide.
La 17 Aprilie 1954, Lucrețiu Pătrășcanu, unul dintre liderii PCR, profesor la Universitatea București și ministru al Justiției între 1944–1948 este executat în închisoarea Jilava, după un proces care a durat 6 ani. A fost cel mai lung proces al unui lider comunist, din istorie.
Astăzi se înplinesc 60 de ani de la lansarea automobilului Mustang, de compania Ford. Vehiculul a avut, inițial 2 locuri, motorul montat pe mijloc și a fost o mașină de tip deschis. Prototipul numit T-5 a fost dezvoltat într-un timp record de doar 18 luni.
În 1974, vine pe lume faimoasa cântăreață britanică Victoria Beckham.
În 1998 se naște o altă cântăreață celebră. Este vorba despre Andra Gogan, care a intrat în Cartea Recordurilor împreună cu fratele său, Răzvan Gogan, pentru „Cel mai lung concert live susținut de un copil” (3 ore și 20 minute) și „Cele mai multe CD-uri lansate de un copil”, 16 albume la număr.

Articolul precedentCum ne pregătim pentru un DISCURS? – Alice Nicolae
Articolul următorROLUL ROMÂNIEI ÎN CELE DOUĂ CONFLICTE: #Ucraina – #Rusia și #Israel – #Iran!