Mai mulți cercetători de la Universitatea din Helsinki şi de la Universitatea Finlanda de Est cred că au descoperit ceea ce oamenii caută de secole: un leac pentru mahmureală. Aceştia au constatat, în cadrul unui studiu, că o doză de 1,200 mg de l-cisteină reduce greaţa şi durerile de cap cauzate de alcool, în timp ce o doză de 600 mg a contribuit la atenuarea stresului şi a anxietăţii, potrivit Bloomberg.
În cadrul studiului de tip „blind” au participat 19 de bărbaţi sănătoşi care au consumat doze de alcool, timp de trei ore, într-un mediu controlat. În continuare, subiecţii au fost rugaţi să înghită tablete placebo sau l-cisteină care conţin suplimente de vitamine.
Cercetătorii afirmă că, pe lângă reducerea sau chiar eliminarea completă a mahmurelii, l-cisteina contribuie, de asemenea, la „reducerea nevoii de a bea a doua zi”, reducând astfel riscul de a deveni alcoolic, potrivit Mediafax.