Umilința secolului pentru FC Barcelona în Champions League: Bayern Munchen i-a călcat în picioare pe catalani

Bayern Munchen a avut o prestație extraordinară în sferturile Ligii Campionilor pe Estadio Da Luz din Lisabona. Aceștia au călcat-o în picioare pe Barcelona învingând-o cu 8-2, cel mai dur eșec din competițiile europene pentru echipa spaniolă, scrie Digisport

După primele 31 de minute, Bayern conducea deja cu 4-1. Thomas Muller (4′, 31′), Ivan Perisic (22′) și Serge Gnabry (28′) l-au învins pe Ter Stegen. Unicul gol al catalanilor a venit după ce David Alaba a trimis în proprie poartă, în minutul 7.

Luis Suarez le-a dat speranțe spaniolilor după ce a făcut 4-2 în minutul 57, dar Joshua Kimmich (’63), Robert Lewandowski (’82) și Philippe Coutinho, în două rânduri (’85, ’89), au definitivat tabela.

S-a terminat 8-2, cel mai dur eșec din istoria Barcelonei în competițiile europene. Precedentul record data 1962, la un meci din Cupa Orașelor Târguri, contra celor de la Valencia, scor 2-6.

Barcelona nu mai încasase niciodată 5 goluri sau mai multe în Liga Campionilor.

După meci, emblematicul fotbalist al Barcelonei, Gerard Pique a declarat că îi este rușine:  „A fost un meci oribil, o seară proastă. Mi-e rușine, ăsta este cuvântul. Nu se poate juca așa. Nu ne-a ieșit nimic în seara aceasta. Nici în prima repriză, nici în a doua”.

Jucătorii Barcelonei au fost huiduiți de fani după meci, în timp ce se dădeau jos din autocarul echipei.

Articolul precedentZiua Marinei: 160 de ani de la înființare / Pandemia schimba programul festivităților
Articolul următorFotbal: Cristian Ganea a semnat cu Aris Salonic