Ultimul mesaj al luptătorului Navid Afkari înainte de a fi executat prin spânzurare în Iran

Pe rețelele sociale, a apărut o ultimă înregistrare audio a sportivului, făcută în închisoarea Adelabad, din Shiraz, chiar înainte de a muri, potrivit ziarului spaniol Marca.

”Acum sunt fericit, pentru că am învățat adevăratele aspirații ale umanității. Datorită vouă, a oamenilor extraordinari. Aspirații care sunt mult mai mari decât campionatele internaționale de lupte libere”, a spus Navid Afkari.

În înregistrarea audio, luată în secret din închisoarea unde a fost reținut, luptătorul a recunoscut că a fost torturat și abuzat să mărturisească o crimă pe care nu a comis-o. El a vorbit despre o ”mare injustiție” și despre cum toată viața a visat să-și facă mama fericită, participând la concursurile internaționale de lupte.

Chiar şi preşedintele american Donald Trump a cerut Iranului să nu îl execute pe bărbatul în vârstă de 27 de ani. însă niciun apel nu a avut ecou.

Afkaria fost condamnat la sentința maximă pentru că l-ar fi omorât pe Hassan Turkman, agentul de pază al unei companii producătoare de apă, deținută de guvernul din Iran.

Totul s-ar fi petrecut în august 2018, la Shiraz, în timpul unor proteste la adresa autorităților din țară, acuzate de situația economică precară a cetățenilor.

În septembrie 2019, sportivul a detaliat abuzurile la care a fost supus, într-o scrisoare scrisă de mână. El a explicat că, în cele două centre de detenție în care a stat, a fost lovit cu bastonul în picioare, mâini și abdomen.

De asemenea, el a povestit cum i s-a turnat alcool în nas și a fost aproape sufocat cu o pungă pe cap, totul pentru a-i forța mărturisirea crimei.

Articolul precedentIsrael, EAU și Bahrain semnează astăzi acordurile de normalizare a relațiilor
Articolul următorIohannis trimite înapoi în Parlament legea privind Ziua Tratatului de la Trianon