Situație incredibilă în baschetul feminin românesc: Federația recomandă contracte de maxim 3 luni

Într-o ședință de săptămâna trecută cu reprezentanții echipelor din campionatul feminin, președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun, le-a recomandat cluburilor din Liga Națională de Baschet Feminin să semneze contracte cu jucătoarele pe o durată maximă de trei luni, scrie Baschet.ro

Valabilitatea contractelor de doar trei luni ar reduce cheltuielile cluburilor din Liga Națională de Baschet Feminin, în contextul în care este neclar când și dacă va începe următorul sezon iar finanțările pentru aceste echipe sunt puse sub semnul întrebării în perioada pandemiei de COVID-19.

Cu toate acestea, există câteva echipe care au semnat deja angajamente cu sportivele pe o perioadă mai lungă de trei luni, înainte ca această propunere din partea FRB să apară.

De exemplu, Sepsi SIC și-a definitivat lotul la jumătatea lunii iulie iar FCC Baschet Arad a anunțat și ea mai multe prelungiri de contracte sau transferuri pe parcursul verii. Ambele formații au semnat înțelegeri valabile pentru un sezon întreg.

Mai mult, multe sportive ar putea renunța pentru că un contract pe doar trei luni nu le garantează continuitate și nici un viitor cert.

În condițiile actuale, este greu de spus pe ce perioadă vor fi semnate următoarele angajamente și cât va dura sezonul viitor din campionatul feminin.

Articolul precedentDan Barna, despre racolările de primari PSD în PNL: nu trebuie doar să schimbăm culori de geci roșii și galbene
Articolul următorRusia afirmă că nu există dovezi că Aleksei Navalnîi ar fi fost otrăvit / Angela Merkel cere Rusiei anchetă în acest caz