Sebastian Vettel va concura din sezon 2021 al Formulei 1 în echipa Aston Martin

Sebastian Vettel a semnat un contract cu Racing Point, care își va schimba numele în Aston Martin începând de anul viitor. Sergio Perez a declarat miercuri seara că părăsește Racing Point la finalul sezonului, așa că echipa s-a reorientat rapid spre celebrul pilor german, informează site-ul oficial Formula 1.  

Racing Point a anunțat că pilotul de 33 de ani semnat un contract multianual.

„Sunt încântat să anunț în sfârșit această veste despre viitorul meu. Sunt extrem de mândru să spun că voi fi pilot Aston Martin în 2021. Pentru mine este o nouă aventură cu un constructor legendar. Sunt impresionat de rezultatele constructorului de anul acesta și consider că viitorul sună promițător.”

Actualul pilot al Scuderiei Ferrari va concura pentru echipa miliardarului Lawrance Stroll începând de anul viitor, germanul fiind de mai multe luni în discuții cu miliardarul.

Inițial, nu ar fi fost loc pentru Vettel pentru că pilotul Sergio Perez avea contractu cu Racing Point până în 2022, iar celălalt loc era ocupat de fiul miliardarului, Lance.

Miercuri seară, însă, Sergio Perez a anunțat că nu va mai rămâne la Racing Point după sfârșitul acestui sezon.

„Totul în viață are un început și un sfârșit și, după șapte ani împreună, timpul meu alături de echipa se va încheia după acest sezon. Mă doare un pic pentru că fost împreună cu această echipă în vremuri foarte dificile. Am depășit obstacolele și sunt foarte mândru că am salvat locurile de munca ale unor coechipieri”, a precizat Perez.

Perez a adăugat că în prezent nu are niciun plan B pentru sezonul 2021, dar că vrea să continue în Formula 1.

Vettel stă foarte prost în clasamentul actual, pe locul 13 cu doar 16 puncte. Pilotul german are 4 titluri consecutive la activ, din 2010 în 2013 cu echipa Red Bull.

Articolul precedentWorld Wide Fund for Nature (WWF) susține că populația globală de animale sălbatice a scăzut cu 68% în ultimele 4 decenii
Articolul următorAvocata lui Liviu Dragnea: Starea lui de sănătate s-a agravat / Are mai multe hernii la nivelul coloanei