VIDEO Rapid a împlinit 97 de ani de existență, iar fanii fanii au făcut show pirotehnic pe viitoarea arenă Giulești

Rapid București a împlinit ieri 97 de ani de la înființare, iar fanii au sărbătorit cum se cuvine. Aceștia au făcut show pirotehnic în miez de noapte, chiar pe șantierul noului Stadion Giulești, scrie DigiSport.

Suporterii Rapidului au fost lăsați să intre pe șantier în vederea sărbătoririi a 97 de ani de la înființarea clubului. O parte a galeriei a aprins torțe la Tribuna a II-a, dar cu o distanță de 2 metri între indivizi.

Noul stadion va purta numele de Rapid Arena, iar peluzele, tribunele și lojele vor purta numele unor fotbaliști care au scris istorie în tricoul Rapidului. Peluza Nord va fi denumită Dan Coe, iar Peluza Sud va purta numele lui Tache Macri. Suporterii se vor bucura și de un muzeu în incinta arenei.

Rapid a luat naștere pe 25 iunie 1923, atunci când muncitorii de la Atelierele Grivița au semnat actul prin care a luat naștere clubul. În toamna anului 1923, CFR-ul, numele echipei de la acel moment, a debutat în campionatul Bucureştiului.

 Între 1923 și 1937, echipa a avut denumirea Asociația culturală și sportivă Căile Ferate Române București, iar între 1945 și 1950 s-a numit CFR București. Din 1950 până în 1958, a luat numele de Locomotiva București, iar din 1958 până în prezent echipa are numele actual, FC Rapid București.

Palmaresul Rapidului cuprinde trei titluri de campioană, dar și 13 Cupe ale României.

 

Articolul precedentSpitalele din România nu au psihologi
Articolul următorO lebădă a murit de tristețe după ce un grup de adolescenți i-a zdrobit ouăle din cuib