NBA se întoarce, după 85 de zile de pauză

Consiliul Director al NBA, a stabilit ieri că va fi reluat campionatul, dar nu în forma bine știută. Din 31 iulie, 22 de echipe se vor înfrunta la Wide World of Sports Complex din cadrul World Disney World din Orlando, Florida, conform ESPN

Reprezentanții echipelor din NBA vor vota vineri ceea ce a stabilit Consiliul Director. Votul este o formalitate pentru că reprezentanții din NBA s-au sfătuit permanent cu jucătorii în luarea acestei decizii.

Astfel, la startul reluării acestei campionat vor fi 16 echipe, adică cele 8 din fiecare conferință care ocupau primele 8 locuri atunci când campionatul a fost întrerupt, dar şase echipe aflate la şase victorii sau mai puţin de locul al optulea.

Astfel, primele 8 clasate din fiecare conferință, la momentul în care competiția s-a întrerupt după testul pozitiv al pivotului francez Rudy Gobert de la Utah Jazz, sunt: Milwaukee Bucks, Toronto Raptors, Boston Celtics, Miami Heat, Indiana Pacers, Philadelphia 76ers, Brooklyn Nets, Orlando Magic, în Est, iar Los Angeles Lakers, Los Angels Clippers, Denver Nuggets, Utah Jazz, Oklahoma City Thunder, Houston Rockets, Dallas Mavericks, Memphis Grizzlies, în Vest.

Totodată, cele şase echipe aflate la şase victorii sau mai puţin de locul al optulea sunt: New Orleans Pelicans, Phoenix Suns, Portland Trail Blazers, Sacramento Kings, San Antonio Spurs, în Vest, şi Washington Wizards, în Est.

Echipele vor disputa fiecare opt meciuri în sezonul regulat, primele şapte clasate în fiecare conferinţă calificându-se direct în această fază. Pentru a opta clasată se va organiza baraj în fiecare conferinţă.

Echipele vor disputa fiecare opt meciuri în sezonul regulat, iar apoi clasamentul va oferi o primă fotografie a play-off-ului, primele şapte clasate în fiecare conferinţă calificându-se direct în această fază. Pe a opta clasată se va da baraj în fiecare conferinţă.

Există, astfel, două scenarii: dacă echipa de pe locul 9 este la mai mult de patru meciuri în urma formaţiei de pe locul 8, aceasta se califică direct în play-off, iar dacă formaţia de pe poziţia a noua este la patru meciuri sau mai puţin distanţă va avea loc un baraj între ele.

Echipa de pe 8 trebuie să obţină o victorie pentru a se califica, iar cea de pe locul 9 are nevoie de două succese.

Cele mai slabe opt clasate sunt excluse din acest plane. Acestea sunt: Charlotte Hornets, Chicago Bulls, New York Knicks, Detroit Pistons, Atlanta Hawks, Cleveland Cavaliers, Minnesota Timberwolves şi Golden State Warriors.

 

Articolul precedentConferință cu scandal a lui Nicușor Dan / Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, l-a șicanat încontinuu pe acesta
Articolul următorO echipă de rugby din Samoa a stat departe de casă peste o sută de zile din cauza pandemiei