Ministrul Sportului anunță că copiii care se înscriu la un club sportiv primesc un voucher de 300 de lei

Șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă și Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, au avut ieri seară o conferință de presă în care au anunțat că se vor oferi vouchere de 300 de lei pentru prima legitimare la un club sportiv.

Ministerul Tineretului și Sportului a inițiat acest proiect prin ordonanță de urgență, iar acest va fi inclus în proiectul de relansare economică a țării.

Ionuț Stroe a anunțat că Guvernul a adoptat ieri prin ordonanță de urgență „acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță”.

Ministrul Sportului susține că, din păcate, cifra celor care fac sport în regim controlat, la un club sportiv de performanță, este mai mică decât cea a seniorilor: „Avem mai puțini copii care trebuie să acopere o nevoie mult mai mare”.

Acesta a adăugat că Organizația Mondială a Sănătății și Comisia Europeană încurajează sportul de performanță pentru că acesta înseamnă sănătate.

Voucherul va fi nominal și netransmisibil, copilul având posibilitatea să-l folosească pentru 6 luni. Ionuț Stroe a anunțat că, în primă fază, se țintește oferirea a 30.000 de vouchere.

Briefing de presă susținut de șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă și ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe #IonelDanca #IonutStroe #SedintadeGuvern

Briefing de presă susținut de șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă și ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe – despre voucherele pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în vederea practicării sportului de performanță#IonelDanca #IonutStroe #SedintadeGuvern

Publicată de Ionuț Stroe pe Joi, 3 septembrie 2020

Articolul precedentNoul ”Batman” are coronavirus
Articolul următor17 răniți în Scoția după ce ultimul vapor cu aburi care navighează pe mare s-a lovit de mal