Michael Jordan, după moartea lui George Floyd: „Sunt profund întristat, sunt îndurerat și plin de furie. Am îndurat destul!”

Michael Jordan, considerat cel mai bun baschetbalist din toate timpurile, se alătură pe lista celebrităților care vor dreptate pentru persoanele de culoare. Acesta a transmis cuvinte de compasiune pentru familia lui George Floyd și a îndemnat la calm, scrie Digisport.ro

Baschetbalistul este o voce extrem de puternică în Statele Unite, de data aceasta exprimându-și indignarea față de actele violente la care sunt supuse persoanele afro-americane.

Jordan a declarat: „Sunt profund întristat, sunt îndurerat și plin de furie. Simt și văd frustrarea fiecăruia. Am suportat destul! Sunt alături de cei care luptă împotriva rasismului și a violenței asupra persoanelor de culoare din țara noastră.”

Acesta a adăugat: „Trebuie în continuare să ne exprimăm pașnic împotriva nedreptății și să cerem dreptatea”.

Jordan consideră că vocile tuturor protestatarilor trebuie unificate: „Vocile noastre unificate trebuie să facă presiuni asupra liderilor noștri pentru a ne schimba legile. Altfel, trebuie să ne folosim de votul nostru pentru a produce schimbări. Fiecare dintre noi trebuie să facă parte din soluție și trebuie să lucrăm împreună pentru a aduce dreptatea pentru toți”.

Lumea sportului este indignată de actele de violență la care sunt supuse persoanele afro-americane.

Celebrul baschetbalist LeBron James a făcut și el o serie de postări care condamnă moartea lui George Floyd. Acesta a postat pe Instagram o poză în care purta un tricou cu titlul: „Nu pot să respir”, vorbe pe care Floyd le-a rostit înainte să fie sufocat cu genunchiul de un polițist din Minneapolis.

Reamintim că valul de proteste a început după ce pe rețele de socializare a apărut un video în care, un bărbat de culoare, George Floyd, a fost sugrumat cu genunchiul de un polițist. 

Articolul precedentKlaus Iohannis, mesaj de Ziua Copilului: „Fiți aliații mei și respectați regulile sanitare”
Articolul următorUnele școli din Marea Britanie se redeschid, dar părinții sunt sceptici în această privință