Meciul de dublu în care a evoluat și perechea Andreea Mitu/Patricia Țig, anchetat de procurorii francezi

Meciul dintre perechea română Andreea Mitu/Patricia Ţig şi cuplul Madison Brengle (SUA)/Iana Sizikova (Rusia), din primul tur al probei de dublu de la Roland Garros, este în vizorul justiţiei franceze, potrivit Agerpres.

Potrivit ziarelor Die Welt şi L’Equipe, aceste suspiciuni vizează meciul câştigat pe 30 septembrie de Andreea Mitu şi Patricia Ţig în faţa perechii Madison Brengle/Iana Sizikova, cu 7-6 (10-8), 6-4. Mai exact, este vorba de al cincilea ghem din setul secund, câştigat la zero de cele două românce, după două duble greşeli comise la serviciu de Sizikova, 25 de ani şi locul 89 mondial la dublu.

A fost raportat un număr neobişnuit de mare de pariuri la această partidă, iar în plus a fost înregistrată o evoluţie suspectă a jucătoarei Iana Sizikova în gameul al cincilea al setului secund.

Parchetul parizian a deschis o anchetă în care precizează că există suspiciuni de „corupție sportivă” și „escrocherie organizată”.
L’Equipe scrie că în diferite ţări s-au mizat sume importante pe câştigarea acestui ghem de către românce, la mai multe case de pariuri din Paris.
Articolul precedentȘeful Statului Major American aflat în carantină, după ce un oficial de rang înalt a fost testat pozitiv pentru Covid-19
Articolul următorTrump se declară „fără simptome” de Covid-19, dar alte două persoane de la Casa Albă s-au infectat