Maratonul din București, programat în acest weekend, anulat din cauza exploziei de infectări

Maratonul București, programat să se desfășoare la sfârșitul acestei săptămâni pe străzile Capitalei, se va anula în condițiile creșterii numărului cazurilor de COVID-19. La start urmau să se alinieze 250 de alergători profesioniști în lupta pentru calificarea la Olimpiada de la Tokyo.

„Bucharest RUNNING CLUB anunță că, la solicitarea autorităților, cursa de maraton a alergătorilor profesioniști din cadrul Raiffeisen Bank Bucharest Marathon nu se va mai putea desfășura în acest weekend, având în vedere evoluția situației actuale, în care numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 din București a atins nivelul de 2,28 la mia de locuitori. Această decizie nu va afecta alergătorii înscriși la cursele virtuale, care vor participa individual, în condițiile anunțate inițial, în perioada 11 – 18 octombrie, pe traseul și în intervalul orar pe care îl aleg”, se arată într-un comunicat emis se organizatori.

Decizia a fost luată și după ce Ministerul Tineretului și Sportului a transmis o scrisoare către organizatori prin care expunea faptul că maratonul trebuie anulat din cauza creșterii numărului infectărilor în Capitală.

În 11 octombrie, urmau să ia startul din Piața Constituției 250 de alergători profesioniști, în încercarea de a se califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Alergătorii înregistrați la competițiile virtuale, însă, vor participa în condițiile anunțate inițial, urmând să alerge la cursele pentru care s-au înscris, în perioada 11-18 octombrie, pe traseul și în intervalul orar pe care îl doresc.

Traseul urma să fie următorul: Piaţa Constituţiei (start), Bulevardul Libertăţii până la intersecţia cu Bulevardul 13 Septembrie, întoarcere Bulevardul Libertăţii, dreapta bretea SRI – Piaţa Constituţiei, dreapta Bulevardul Unirii, Rond Alba Iulia, dreapta Bulevardul Unirii, dreapta Bulevardul Brătianu, stânga Strada Halelor, continuare Splaiul Independenţei, stânga Pod Haşdeu (fără a afecta traficul auto ce tranzitează Podul Haşdeu), stânga Splaiul Independenţei, Piaţa Unirii, dreapta Bulevardul Unirii, dreapta Ministerul de Finanţe, stânga Bulevardul Libertăţii, Piaţa Constituţiei (finish).

Articolul precedentMinistrul Sănătății: Este nevoie de echilibru și păstrarea sănătății mintale într-o perioadă cu mari provocări
Articolul următorUn fotbalist de la Manchester United, decorat de regina Elisabeta a-II-a