Manchester City poate sa joace în competițiile europene din sezonul viitor

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis, luni, să permită participarea echipei engleze Manchester City la viitoarele ediţii ale cupelor europene de fotbal. Clubul englez fusese iniţial suspendat de UEFA pe o perioadă de doi ani, pentru încălcarea regulilor fair-play-ului financiar, informează AFP citat de Agerpres

La jumătatea lunii februarie, Uniunea europeană de fotbal a decis excluderea echipei de fotbal Mancheser City din cupele continentale pentru următoarele două sezoane, aplicând clubului englez şi o amendă de 30 milioane euro.

UEFA a reacţionat după dezvăluirile făcute în noiembrie 2018 de cotidianul german Der Spiegel, care a publicat mai multe documente şi emailuri care demonstrau că cei porecliți „cetățenii” ar fi încălcat regulile fair-play-ului financiar.

Reponsabilii lui Manchester City au făcut imediat apel la TAS împotriva deciziei Camerei de judecată a Comisiei de control financiar a cluburilor (ICFC), dictată pe 14 februarie.

ICFC susține că  gruparea engleză a „încălcat grav” regulile FPF, care interzic unui club angajat în cupele europene să cheltuie mai mult decât câştigă şi să primească injecţii de capital din partea proprietarilor. Clubul, care se află în proprietatea familiei regale din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), a fost astfel sancţionat.

Pierderile financiare pe care le-ar fi suferit Manchester City din cauza absenţei din cupele europene în următoarele două sezoane ar fi depăşit cu mult 100 de milioane de euro pe an, conform estimărilor.

Articolul precedentAstăzi se împlinesc 25 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei
Articolul următorTot ce trebuie să știi despre țările unde românii au interzis, trebuie să se izoleze sau să prezinte teste COVID negative