Lupte: Andreea Ana a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de la Bucureşti Bogdan Buda | Inquam Photos

Sportiva română Andreea Beatrice Ana a cucerit medalia de aur la cat. 55 kg, la Campionatele Europene de lupte pentru seniori de la Bucureşti, după ce a învins-o în finală pe Mariana Drăguţan (Republica Moldova).

Ana, fostă campioană europeană U23 şi mondială U23, şi-a trecut în palmares al treilea său titlu european la senioare, după o victorie categorică în finală (11-0).
Miercuri, Andreea Ana a trecut în preliminarii de bulgăroaica Sezen Behcetova Belberova, în sferturi s-a impus în faţa ucrainencei Maria Vinik, iar în semifinale a câştigat în faţa luptătoarei germane Anastasia Blayvas.
La cat. 50 kg, Ana Maria Pîrvu s-a clasat pe locul 5, după ce a pierdut duelul pentru bronz cu bulgăroaica Miglena G. Selişka. Miercuri, Pîrvu a învins-o în preliminarii pe Ainztane Gorria Goni (Spania), dar a pierdut sfertul de finală cu turcoaica Evin Demirhan.
O altă reprezentantă a României, Kateryna Zelenykh, s-a calificat în finala cat. 65 kg şi se va bate pentru aur, vineri, cu ucraineanca Irina Koliadenko. Românca de origine ucraineană a învins-o pe bulgăroaica Taibe Iusein în preliminarii, în sferturi a trecut de Kadriye Aksoy (Turcia), iar în semifinale a câştigat în faţa Irinei Rîngaci (R. Moldova).
România a mai obţinut până acum două medalii de bronz, prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), ambii la greco-romane.
România participă cu 30 de sportivi la Europenele de la Bucureşti, câte 10 la fiecare stil.
Anul trecut, sportivii români au reuşit pentru prima oară după 43 de ani să cucerească două medalii de aur la aceeaşi ediţie a Campionatelor Europene. La CE de seniori de la Zagreb, România a cucerit cinci medalii, dintre care două de aur, obţinute de Andreea Beatrice Ana, la cat. 55 kg, şi Alexandra Nicoleta Anghel, la cat. 72 kg, şi trei de bronz, câştigate de Cătălina Axente la cat. 76 kg, de Kriszta Tunde Incze, la cat. 65 kg, şi de Denis Florin Mihai, la cat. 55 kg (greco-romane).
Articolul precedentCase în Spania și Germania, mai ieftine decât o garsonieră în Berceni. Cum a luat-o razna piața imobiliară în Vest
Articolul următorCetatea Neamț