Kimi Raikkonen explică de ce a refuzat să îngenuncheze în memoria lui George Floyd

Marele Premiu al Austriei a fost castigat de pilotul Mercedes, Valtteri Bottas. Înaintea cursei de la Spielberg, mai mulți piloți au refuzat să îngenuncheze în semn de susținere pentru mișcarea #blacklivesmatter, potrivit dailymail.co.uk.

Pilotul Alfa Romeo, Kimi Räikkönen, a explicat de ce a stat în picioare în timpul momentului de reculegere: „Fiecare om are dreptul să facă ce simte. Cu toții suntem împotriva rasismului, asta e clar, dar reacționăm în felul nostru. Sunt extrem de fericit că pot ajuta în astfel de situații și cred că toate echipele din F1 încearcă să facă o schimbare. E o nebunie să întrebi oamenii de ce iau anumite decizii, dar din păcate așa funcționează lucrurile”, a spus Kimi Räikkönen.

Campionul mondial Lewis Hamilton, care a terminat cursa de la Spielberg pe locul 4, a reacţionat după ce mai mulţi dintre colegii săi au refuzat să îngenuncheze înainte de start.

„Încă este un mesaj foarte puternic, dar indiferent dacă îngenunchezi sau nu, gestul acesta nu va schimba lumea. Problema globală este mult mai mare decât un gest aşa mic ca acesta.”, a afirmat Lewis Hamilton.

 

Articolul precedentMedici fără Frontiere este acuzată de „rasism instituțional” și colonialism într-o scrisoare semnată de 1.000 de angajați
Articolul următorChina va răspunde împotriva sancțiunilor americane privind drepturilor uighurilor