Ionuț Stroie, Ministrul Sportului: „Deschideți sălile de sport și bazele de antrenament, dar cu respectarea măsurilor”

Ionuț Stroie, Ministrul Sportului, a susținut marți o declarație de presă. Acesta a îndemnat la deschiderea sălilor de sport și bazelor de antrenament, dar cu respectarea măsurilor prezentate în Ordinul comun publicat de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului.

Ministrul Sportului a declarat că un cadrul legal a fost creat, și se pot elabora noi norme interne. Acesta a adăugat: „Mingea este la dumneavostă, din punctul meu de vedere”.

Acesta a afirmat că deschiderea bazelor este la toate categoriile de vârstă. Acesta susține și că sporturile de sală se pot relua, dar doar pentru antrenamente individuale, cu 7 metri pătrați între participanți.

Ministrul a ținut să precizeze că sportivii de performanță sunt considerați toți cei legitimați la un club.

Stroie a clarificat și situația juniorilor: Aceștia se pot antrena dar în regim individual, cu distanțare, în grupuri de cel mult trei.

În cazul fotbalului, cu referire la echipele din Liga I, dacă întrerupe cantonamentul, conducătorii își asumă că pot fi trași la răspundere pe baza legii, dacă lasă jucătorii acasă și îi cheamă ulterior înapoi.

În final, Ministrul Sportului a dorit să mulțumească tuturor celor care au ajutat la oferirea unui cadrul legal pentru desfășurarea activităților sportive.

 

Articolul precedentCazul Floyd de România, de care majoritatea nu-și mai amintesc / Niciun vinovat la 10 luni de la eveniment
Articolul următorO companie minieră din Australia a distrus un sit arheologic vechi de 46.000 de ani