Glasgow Rangers l-a cumpărat definitiv pe Ianis Hagi / Cât a câştigat Viitorul din transferurile lui Ianis Hagi

Genk l-a la vândut definitiv, miercuri, la Rangers, pentru încă 3,3 milioane de euro, pe internaționalul român Ianis Hagi. Jucătorul fusese în ianuarie 2020 împrumutat la Rangers de către Genk, pentru 1 milion de euro, informează DigiSport.ro.

Ianis Hagi a fost deja subiectul a patru transferuri internaţionale care au însumat în jur de 13 milioane de euro.

Viitorul, clubului deţinut de Gheorghe Hagi, a încasat aproximativ 6,86 milioane de euro şi a plătit pentru aducerea sa înapoi de la Fiorentina 4.250.000. Ianis a fost folosit doar de două ori de Fiorentina, echipa care l-a ţinut un an şi jumătate. Cu totul, de pe urma lui Ianis Hagi, Viitorul a rămas cu un profit de 2,61 milioane de euro.

Întâi, Viitorul l-a vândut pe Ianis Hagi la Fiorentina, în iulie 2016, cu 2.000.000 de euro.

Fiorentina  l-a vândut înapoi la viitorul pe Ianis în ianuarie 2018 cu 2,8 milioane de euro. Fiorentina și-a păstrat un procent de 30% dintr-un viitor transfer.

În iulie 2019, Viitorul l-a vândut pe Ianis la Genk pentru 4 milioane de euro şi a păstrat un procent de 20% dintr-un viitor transfer.

Genk l-a împrumutat, apoi, în ianuarie 2020 pe Ianis Hagi la Rangers cu un milion de euro şi l-a vândut definitiv în mai 2020 pentru încă 3,3 milioane de euro.

Ianis Hagi are cota pe transfermarkt fixată la 4,5 milioane de euro. Acesta are 16 meciuri și 4 goluri pentru România U21.

 

 

Articolul precedentFranciza care controlează KFC, Taco Bell şi Pizza Hut, suspendă planurile de dezvoltare în România
Articolul următorCoreea de Sud impune din nou măsuri de carantinare