Fotbalist despre „aventura” sa în România: „O ţară săracă! Am trăit într-un oraş urât, ca în carantină!“

Martin Fraisl, goalkeeper-ul care în sezonul 2018-2019 a jucat la FC Botoşani, a vorbit urât despre România într-un interviu acordat unui site austriac. Acesta spune că a jucat într-o țară săracă, într-un oraș urât, lucru care l-a făcut să aprecieze mai mult Germania și Austria, conform Adevărul

Austriacul Martin Fraisl joacă actual în 2. Bundesliga, la SV Sandhausen, unde este actualmente titular. Portarul austriac a adunat 15 prezente în Liga I, lucru care l-a ajutat în carieră.

Cu toate acestea, într-un interviu acordat site-ului laola.at, Martin Fraisl nu a avut cuvinte de laudă la adresa României. Acesta a declarat că am stat ar fi fost în carantină, la hotel jucând doar fotbal. El adăugat că orașul era urât, dându-și seama astfel cât de bine este în Austria sau Germania.

Acesta a mai adăugat: „Am venit într-o ţară săracă, în care un profesor câştigă 250 de euro pe lună. Preţurile din magazine sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulţumiţi. Starea de spirit a lor nu e una bună.”

Ironia face ca la FC Botoșani să mai fi fost atunci un jucător austriac, Hidajet Hankič. Cu referire la interviul lui Fraisl, Hankič a ținut să precizeze: „Am văzut interviul şi m-am enervat teribil. Nu pot înţelege asta pentru că, din punctul meu de vedere, sunt nişte nonsensuri. Cred că trebuia să dea dovadă de mai multă atenţie când vorbeşte despre ţara şi oraşul care l-au ajutat să facă un important pas în cariera lui, acela de a se transfera în 2.Bundesliga. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar pot spune că ar trebui să fie mândru că a jucat pentru FC Botoşani în prima ligă din România”.

Mai mult, Hidajet Hankič susține că încă trăiește la Botoșani, fiind mulțumit de oraș și condiții, având destui prieteni.

Articolul precedentUn an de la încarcerarea lui Liviu Dragnea: încercările sale de eliberare au eșuat
Articolul următorMinistrul transporturilor anunță ridicarea restricţiilor de tonaj pe lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva / Orban vrea ca neregulile să fie sesizate