Novak Djokovic termină anul pe primul loc a șasea oară în carieră, egalând un record

Tenismenul Novak Djokovic a primit confirmarea oficială și va termina pentru a șasea oară de-a lungul carierei pe primul loc mondial, egalând recordul americanului Pete Sampras, scrie ATP citat de Agerpres.

Rafael Nadal ar fi putut matematic să-l depășească pe Djokovic în clasament, dar a decis să nu mai participe la turneul ATP de la Sofia de săptămâna viitoare.

Prin urmare, la 33 de ani, sârbul devine cel mai vârstnic jucător de tenis care încheie anul pe prima treaptă a clasamentului ATP. Djokovic a mai încheiat primul în 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Americanul Pete Sampras, pe care Djokovic l-a egalat, a reușit să termine anul pe primul loc în perioada 1993-1998.

‘„Să-l egalez pe Pete este un vis devenit realitate. Voi face totul pentru a deveni cel mai bun, sperând că voi câştiga în continuare şi voi stabili noi recorduri în sportul pe care îl iubesc din toată inima”, a declarat Djokovic pentru ATP.

Sârbul are în palmares 17 Grand Slam-uri, la trei distanţă de cele 20 ale marilor săi rivali Roger Federer şi Rafael Nadal. Sârbul va avea 293 săptămâni pe locul 1 ca lider mondial din 8 noiembrie şi se apropie de recordul lui Federer (310).

Articolul precedentTrei zile consecutive cu record cazuri de coronavirus în SUA, în timp ce șeful de cabinet al lui Trump a fost confirmat cu virusul
Articolul următorHoții au furat genți Hermes și alte bunuri în valoare de 600.000 de dolari din casa pariziană a unei prințese saudite