Bundesliga: un experiment fără fani, începând din acest weekend

Începând cu acest weekend, Bundesliga se reia. Toți ochii vor fi ațintiți pe meciurile acestui campiona, având în vedere că este primul campionat european de fotbal care se reia după pandemia de coronavirus, conform CNN. Germania a înregistrat până acum peste 174 de mii de cazuri și 7.861 de decese cauzate de noul coronavirus.

Asociația Germană de Fotbal lucrează de zile bune împreună cu organizatorii Bundesligii pentru a asigura protocoale stricte pentru toți cei implicați în desfășurarea meciurilor. Dacă lucrurile vor merge bine, vor fi reluate treptat și activitățile specifice altor sporturi. Dacă lucrurile nu vor merge într-o direcție pozitivă, mulți se vor întreba dacă nu a fost o greșeală ca Bundesliga să se reia atât de devreme.

Philipp Köster, editor-șef la „11 Freunde”, pune lucrurile într altă perspectivă: fotbalul german este într-o perioadă de probă. „Este un experiment cu un rezultat total necunoscut. Dacă vor exista multe cazuri confirmate din cauza începerii meciurilor, totul ar putea dura mai puțin de două săptămâni până la o nouă suspendare”, a declarat Köster pentru CNN.

Experiment fără spectatori

Cu toate că meciurile se reiau, pe gazon vor avea voie doar 98 de persoane, adică jucătorii, arbitrii și antrenorii. În tribune, 115 vor putea fi prezenți, mai exact jurnaliști, cei care asigură igiena și asistența medicală. În afara stadionului, 109 persoane, majoritatea agenți de pază, vor asigura buna desfășurare a partidelor. Va exista un program special, pentru a nu se permite accesul tuturor persoanelor în același timp pe stadion.

Fotbalul în totală schimbare

Din cauza pandemiei, aproape tot ce era valabil înainte de pandemie se va modifica. Toți jucătorii trebuie să practice distanțarea socială, așa că vor alterna timpul pe care îl petrec în vestiar. Vestiarele vor fi dezinfectate după ce jucătorii îl părăsesc. Mingiile vor fi și ele dezinfectate, chiar și în timpul meciului de către copiii de mingi. Jucătorii și oficialii trebuie să stea la minim un loc distanță unii de ceilalți.

Echipelor li se va permite să facă 5 schimbări, din cauza programului foarte dificil din perioada următoare. Înaintea meciurilor din acest weekend, jucătorii au fost izolați în cantonament timp de 7 zile. Aceștia vor fi testați cel puțin de două ori pe săptămână.

Critici și statistici

Criticile nu au întârziat să apară în privința deciziei de a se relua campionatul de fotbal german, mai ales din cauza faptului că în această săptămână doi jucători de la Dynamo Dresden au fost confirmați cu coronavirus.

În privința clasamentului, Bayern Munchen, campiona en-titre, este în fruntea clasamentului. Rivala Borussia Dortmund este la doar 4 puncte în spate, RB Leipzig și Borussia Mönchengladbach fiind și ele aproape.

 

 

Articolul precedentVIDEO Chile sapă mii de morminte din cauza epidemiei de coronavirus
Articolul următorFlorin Cîțu: Există probabilitatea foarte mare să nu avem recesiune tehnică / Ce spun datele Comisiei Europene