Un celebru antrenor american va refuza Medalia prezidențială a libertății acordată de președintele Trump

Antrenorul NFL, Bill Belichick, spune că nu va accepta oferta președintelui Donald Trump de a-i fi dăruită Medalia prezidențială a libertății, invocând revolta din Capitoliul SUA, potrivit BBC

Belichick, antrenor la New England Patriots, a declarat că a fost flatat când i s-a oferit prima dată medalia. Este cel mai important premiu care poate fi acordat civililor din SUA.

Ulterior, antrenorul s-a răzgândit după ce o mulțime de susținători ai lui Trump au asaltat Congresul săptămâna trecută. Cinci oameni au murit.

Celebrul antrenor a vorbit anterior despre prietenia sa cu Trump.

„Recent, mi s-a oferit ocazia să primesc Medalia prezidențială a libertății, ocazie de care am fost flatat pentru ceea ce reprezintă onoarea și admirația pentru primitorii anteriori”, a spus Belichick într-o declarație.

„Ulterior, s-au produs evenimentele tragice de săptămâna trecută și am luat decizia de a nu merge mai departe cu atribuirea”.

Belichick, care a câștigat șase titluri Super Bowl, un record total, este considerat unul dintre cei mai de succes antrenori din istoria NFL.

Medalia prezidențială a libertății recunoaște persoanele care au adus contribuții remarcabile la „securitatea sau interesele naționale ale Americii”.

În 2019, Trump a acordat premiul jucătorului de golf Tiger Woods, precum și personalității radio Rush Limbaugh și postum lui Elvis Presley.

Articolul precedentTaxa pe ambalaje de plastic, aluminiu și sticlă, stabilită la 50 de bani
Articolul următor”Șamanul QAnon”, în greva foamei în arest / El nu mănâncă decât organic